آقای آرین سلمان پور از داشنجویان فعال در مرکز تحقیقات نانوپترونیکس در تاریخ 27 آبان با رتبه عالی از پایان نامه دکتری دفاع نمودند
استاد راهنما: پروفسور شهرام محمد نژاد
داورها: دکتر مهاجرزاده، دکتر قدسی، دکتر ابریشمی فر، دکتر صدر
مقالات ژورنال (پذیرفته شده):
1. A. Salmanpour, Sh. Mohammadnejad, A. Bahrami, “All-optical photonic crystal AND, XOR and OR logic gates using nonlinear Kerr effect and ring resonators”, (Journal of modern optics[Taylor and Francis])
2. A. Salmanpour, Sh. Mohammadnejad, A. Bahrami, “All optical photonic crystal logic gates: An overview”, (optical and quantum electronic [Springer])
3. A. Salmanpour, Sh. Mohammadnejad, P. Taghinejad“All-Optical Photonic Crystal NOT and OR Logic Gates Using Nonlinear Kerr Effect and Ring Resonators”, (optical and quantum electronic [Springer])
مقالات ژورنال (ارسال شده):
4. A. Salmanpour, Sh. Mohammadnejad, P. Taghinejad“All-Optical Photonic Crystal XOR Logic Gate Based on Coupled Waveguide-Cavity Using Nonlinear Kerr Effect”, (Journal of opto electronic and advanced materials)
5. Sh. Mohammadnejad, P. Taghinejad, A. Salmanpour, “ A Novel Design of 2×2 Switch Based on Photonic Crystal Ring Resonators”, (Jounal of modern optics[Taylor and Francis]).
چکیده:
در این پایاننامه از ساختارهای فوتونیک کریستالی بهمنظور دستیابی به ادوات منطقی تمام نوری بهره گرفته شده است. در ابتدا مطالعات صورت گرفته تاکنون و مزایا و معایب هر یک از آنها بهصورت کامل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. بهمنظور رسیدن به نسبت تباین و سرعت عملکرد بالا و حداقل نشت سیگنال درگاههای ورودی به یکدیگر با توجه به نقش اساسی موجبرهای نوری و کاواکهای فوتونیک کریستالی در پیادهسازی ادوات مجتمع نوری، برخی از طراحیهایی که بهمنظور بهینهسازی عملکرد این ادوات ارائه شده، تشریح شده است و برهمکنش کاواکهای تشدید با موجبرها و سازوکارهای مرتبط و ادواتی که به این وسیله قابل پیادهسازیاند، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین با توجه به استفاده از خمها، تشدیدگرهای حلقوی و تزویجگرهای مستقیم در ساختارهای پیشنهاد شده، طراحی آنها تحلیل شده است. فوتونیک کریستالها هندسههای متفاوتی دارند که در این پایاننامه از فوتونیک کریستالهای دو بعدی مربعی و مثلثی برای طراحی ساختارها استفاده شده است. از روشهای بسط موج صفحهای و تفاضل متناهی در حوزه زمان برای محاسبه شکاف باند و تحلیل ساختارهای فوتونیک کریستالی بهره گرفته شده است. در این پایاننامه از اثرات غیرخطی برای پیادهسازی ادوات منطقی استفاده شده است. یکی از ساختارهای بیان شده گیت منطقی AND، XOR و OR با استفاده از اثر غیرخطی و تشدیدگرهای حلقوی است. نتایج تحلیل نشان میدهد که نسبت تباین ساختارهای AND-XOR و AND-OR پیشنهادی حدود dB 20/29 و dB 16 /7 هستند و پاسخ زمانی آن حدود ps 3 است. در ادامه گیت منطقی XOR کممصرف با استفاده از تزویجگرهای سمتی طراحی و تحلیل شده است. نتایج شبیهسازی حاکی از آن است که نسبت تباین و نرخ بیت گیت مذکور بهترتیب حدود dB 37/56 و Tbit/s 1/63 است و حساسیت آن به پارامترهای ساخت حداقل است. یکی از راههای تولید عملیات منطقی استفاده از ساختارهای سوییچینگ است، سوییچهای دو حالته طراحی شده بدین منظور در پایان نامه تشریح شده است و سپس گیت منطقی XOR طراحی شده مبتنی بر کاواک درون و کنار موجبر، تحلیل و شبیهسازی شده است. نشان داده شده است نسبت تباین و پاسخ زمانی آن بهترتیب حدود dB 22/8 و ps 4 میباشد. در بخش انتهایی گیتهای منطقی طراحی شده برای پیادهسازی عملیات منظقی NOT و OR با استفاده از اثر غیرخطی و تشدیدگرهای حلقوی ارائه گردید. نتایج شبیهسازی نشان میدهد نسبت تباین ساختار پیشنهادی dB 18/7 و پاسخ زمانی آن حدود ps 3 میباشد.

 |