مرکز تحقیقات نانوپترونیکس- اخبار و اطلاعات عمومی
دفاعیه کارشناسی ارشد

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/4/14 | 

آقای مصطفی رباعی از دانشجویان مرکز تحقیقات نانوپترونیکس در تاریخ 13 تیرماه از پایان نامه خود تحت عنوان "طراحی و شبیه سازی سیستم ردیاب توان بیشینه پنل های خورشیدی به‌منظور تأمین توان ماهواره زمین آهنگ(ژئو) " با موفقیت دفاع نمودند.

استاد راهنما:  آقای دکتر شهرام محمدنژاد

هیات داوری: دکتر حیدر ثانی ؛ دکتر جمشید فریبرز

چکیده:

ماهواره های ژئو برای استفاده های مخابراتی و ارتباطات و تلویزیون های ماهواره ای به فضا پرتاب می‌شوند. زیرا مدار ژئو که به آن مدار زمین ثابت می گویند، حدوداً در ارتفاع 35800 کیلومتری از سطح دریا می باشد. ماهواره ژئو هر 23 ساعت و 56 دقیقه و 4 ثانیه یک بار به دور زمین می چرخد طوری که سرعت آن برابر سرعت گردش زمین به دور خودش است و نسبت به ناظری از روی زمین (دریافت کننده و فرستنده های مخابراتی) همیشه ثابت است. توان مورد نیاز این ماهواره ها در تمام مراحل ماموریت که حدوداً 5 تا 10 سال است، توسط سیستم های توان سلول های خورشیدی تامین می شود. 
سیستم هایی که در این پایان نامه مورد بررسی قرار می دهیم، ردیاب توان بیشینه در سلول های خورشیدی است که وظیفه تعیین نقطه کار سلول خورشیدی برای حداکثر شدن توان تولیدی آن و حداقل شدن تلفات در مسیر عبور جریان می باشد. پر واضح است که این سیستم ها نیاز به یک فیدبک دارند که وظیفه متعادل نگه داشتن نقطه کار در برابر تغییراتی نظیر خورشید گرفتگی و دما های مختلف را دارد. در انتها عملکرد سه روش مختلف دنبال کننده نقطه توان بیشینه در شرایط مختلف ماهواره های زمین آهنگ مورد بررسی قرار می گیرد و در جدولی با یکدیگر مقایسه می شود.

نشانی مطلب در وبگاه مرکز تحقیقات نانوپترونیکس:
http://idea.iust.ac.ir/find-74.10865.46131.fa.html
برگشت به اصل مطلب